Wanneer kinderopvang regelen?

Als je zwanger bent, verandert er veel in je leven. Blijf je na de geboorte van je kindje werken? Of ben je bezig aan een opleiding? Dan is het fijn als je opvang hebt. Er zijn gezinnen waar de grootouders een vaste dag oppassen. Maar niet bij iedereen is dit mogelijk. Of het is deels mogelijk, maar daarnaast blijven er dagen zonder opvang open staan. Denk aan mensen die werken in de zorg of anderen met een flexibel werkrooster. Gelukkig zijn er veel fijne vormen van kinderopvang Breda. Het is slim om hiervoor al vroeg aan te melden. 

Regel de kinderopvang vroeg

Veel kinderdagverblijven hebben een wachtlijst. Ben je 4 maanden zwanger? Ga dan al de kinderopvang regelen. Is de soort kinderopvang die je kiest populair? Dan heb je meer succes als je dit al vroeg regelt. Daarnaast is het voor jezelf ook fijn. Je krijgt rust en went aan het veranderende toekomstbeeld. Het is prettig als je rustig het kinderdagverblijf kunt bezoeken. Maak kennis met de pedagogisch werkers: deze hebben straks de zorg over je kindje. Bekijk de slaap – en speelruimte van de kinderopvang. En: stel je vragen! Het is belangrijk dat je straks je kindje met een goed gevoel daar achterlaat. Verder is het aan te raden om stress tijdens de zwangerschap zoveel te vermijden. 

Kinderopvang doorgeven aan de belastingdienst

Als je een kind naar een geregistreerde kinderopvang brengt, heb je recht op een toeslag. Dit kan een gastouder aan huis zijn, bij jou thuis of een kinderdagverblijf. Je bent vrij in de optie die je kiest. Dit heeft geen consequenties op de toeslag. Van belang is dat je weet hoe hoog je inkomen is. Daarnaast vraagt de belastingdienst hoeveel uur je werkt als je kinderopvang afneemt. Met deze twee gegevens kun je een proefberekening maken. Hieruit zal blijken voor hoeveel uur je toeslag ontvangt. Ook kun je berekenen hoeveel je bruto en netto aan de kinderopvang kwijt bent.