De voordelen van een sim only abonnement voor kinderen

Goedkope sim only voor kinderen

Kinderen beginnen op steeds jongere leeftijd met het gebruiken van een telefoon. Een voordeel hiervan is dat kinderen op afstand nu wat eenvoudiger bereikbaar zijn. Hiervoor is het aanschaffen van een simkaart nog wel verplicht. Dit kan via een abonnement of prepaid. Hierbij is een sim only abonnement het meest gekozen.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een sim only abonnement? Is het verstandig om een sim only voor jouw kind af te sluiten? Lees verder voor meer informatie!

Voordelen sim only voor kinderen

Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement voor kinderen? Lees ze hieronder:

  • Er zijn voldoende goedkope abonnementen die geschikt zijn voor kinderen
  • Je kind kan altijd contact met je opnemen
  • Je kunt je kind altijd bereiken
  • Er zijn speciale sim only abonnementen voor kinderen

Lees verder voor toelichting op bovenstaande voordelen!

Goedkope abonnementen voor kinderen

Een van de grootste voordelen van sim only abonnementen is dat deze goedkoop zijn. Je kunt voor een ontzettend laag bedrag, namelijk al vanaf €2,50 per maand, een sim only afsluiten. Dat betekent dat je niet veel geld kwijt hoeft te zijn aan mobiel internetten, bellen en sms’en voor je kind. 

Tarieven van sim only’s verschillen overigens met grote bedragen. Hierbij geldt bij iedere provider dat grotere bundels natuurlijk prijziger zijn. Kinderen hebben vaak echter niet zo veel MB’s, belminuten en sms’jes nodig. Met wat minder redden ze het vaak prima iedere maand. Dat betekent dat je gerust een goedkoop sim only abonnement voor je kind kunt afsluiten.

Contact opnemen

Wilt jouw kind contact met je opnemen? Dat kan makkelijk wanneer je kind een sim only abonnement heeft. Er kan direct worden gebeld en Whatsapp via mobiele data is natuurlijk altijd een mogelijkheid. Contact en communicatie met je kind is dus veel makkelijker met een sim only abonnement.

Kind bereiken

Wanneer je kind een sim only heeft, kun je altijd je kind bereiken. Dat is in veel situaties handig. Je kunt bijvoorbeeld bellen om te vragen hoe het gaat, of wanneer je kind thuis komt. Hiervoor heeft je kind dus wel een provider en simkaart nodig. Dat is makkelijk geregeld met een sim only.

Sim only kind abonnementen

Er zijn speciale sim only voor kinderen abonnementen. Zo heeft KPN bijvoorbeeld een Kids Sim. Je kunt hiervoor onder andere een belplafond instellen en hoge kosten voorkomen. Het is hierbij wel verplicht dat je zelf al een KPN-abonnement voor je telefoon hebt.

Zulke abonnementen zijn geschikt, omdat je kinderen altijd bereikbaar zijn. Zo kan je kind met het bovenstaande abonnement onbeperkt bellen en sms’en en iedere maand 1000 MB data verbruiken.