Is prepaid een goede keuze voor mijn kinderen?

Is het tijd om je kind een eigen toestel te geven? Misschien is je kind op de leeftijd dat ze hun vriendjes met een telefoon zien en dit zelf ook graag willen. Het kan ook zo zijn dat je graag je kind op een snelle en eenvoudige manier wilt kunnen bereiken wanneer dat nodig is. Hoe dan ook, wanneer je je kind een toestel geeft, hoort hier ook een oplossing voor bellen, sms’en en internetten bij. Voor kinderen wordt vaak voor prepaid gekozen. Lees hier meer over waarom dat zo is en of prepaid een goede keuze is.

Prepaid voor kinderen

Bij de keuze tussen prepaid en een abonnement, wordt er in veel gevallen gekeken naar wat goedkoper is en makkelijker te gebruiken is. Hierin hebben abonnementen bepaalde voordelen, zoals dat ze voordelig zijn bij meer gebruik en dat je automatisch iedere maand je nieuwe bundel ontvangt. Vooral voor volwassen is dit handig.

Voor kinderen is het echter een ander verhaal. Veel ouders vinden de voordelen van een prepaid simkaart / herlaadkaart namelijk fijn voor hun kind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit dat je met prepaid nergens aan vastzit. Er is dus geen sprake van een contract. Verder is het bij kinderen vaak een probleem dat ze over hun bundel heen gaan wanneer ze een abonnement hebben. Met prepaid kan een kind niet over zijn of haar bundel heen, omdat het tegoed simpelweg opraakt. Je dient dus eerst op te waarderen. Daarna kun je pas weer bellen, sms’en en internetten. Als ouder loop je dus minder risico met prepaid, wat een fijn gevoel geeft.

Naast bovenstaande voordelen heeft prepaid nog een aantal andere voordelen, zoals de mogelijkheid om goedkoop & snel van provider te veranderen en dat het voordeliger is bij minder gebruik. 

Is prepaid voor mijn kind goedkoop?

Er is soms twijfel over het verschil in kosten van prepaid en abonnementen voor telefoons. Over het algemeen kan gezegd worden dat prepaid voordeliger is wanneer er minder gebruikt wordt gemaakt van de herlaadkaart om te bellen, sms’en en internetten, terwijl voor grootverbruikers een abonnement vaak interessant is.

Aangezien kinderen meestal niet veel data, belminuten en sms’jes verbruiken, kiezen ouders er vaak voor om een prepaid kaart voor hun kinderen aan te schaffen. Zo heb je niet de maandelijkse automatische kosten van een abonnement en hoef je alleen op te waarderen wanneer het tegoed daadwerkelijk helemaal is gebruikt. Dit zorgt ervoor dat prepaid voor je kind een interessante optie is.