Een babynestje is handig, als je het veilig gebruikt

Babynestje

Met een babynestje is niets mis, mits je het veilig gebruikt. Zo is het belangrijk dat je het babynestje altijd onder toezicht gebruikt. Het babynestje dien je ook alleen overdag te gebruiken, op een kleed, op de grond of in de box en zorg ervoor dat je er altijd zicht op hebt.

Door vele verkopende bedrijven wordt een babynestje helaas aangemerkt als dé perfecte slaapplaats voor jouw baby. Overdag, en onder toezicht is dit uiteraard geen probleem, maar gebruik het babynestje niet voor de nacht.

Tips voor veilig gebruik van het babynestje

  • Gebruik het babynestje uitsluitend overdag voor korte slaapjes. Door de zachte, opstaande rand kan er verstikkingsgevaar ontstaan wanneer je kindje gaat omrollen. Blijf dus in de buurt als je kindje in het babynestje ligt.
  • Het babynestje gebruik je altijd op een vlakke ondergrond, zoals in de box of op een kleed op de grond.
  • De babynestjes van Little Bloom hebben aan de onderzijde koord om het babynestje groter en kleiner te maken, om het koord veilig te verbergen zodat de voetjes er niet in verstrikt kunnen raken is daarvoor een speciale band gemaakt.
  • Zodra je kindje 6 maanden is of eigenlijk te groot wordt dien je het babynestje niet meer te gebruiken.
  • Ga nooit lopen met het babynestje als je baby hierin ligt, dit is absoluut niet veilig.

Babynestje kopen?

Een babynestje kopen kun je op vele plaatsen, online en in winkels. Het is echter belangrijk dat je let op de vorm van het babynestje en de bodem. Zo hebben sommige babynestjes een hele slappe bodem, waardoor de kans groter is dat jouw baby kan gaan rollen in het babynestje. De babynestjes van Little Bloom zijn voorzien van een 3cm dik polyether matrasje, dit is een stevig matrasje waardoor de baby niet zomaar kan gaan rollen.

Wil je voor de nacht ook een veilige slaapplaats voor je baby? Kies dan voor een co-sleeper als alternatief. Het is niet veilig om je baby s nachts in het babynestje te laten slapen. Een co-sleeper wordt ook wel een aanschuifbedje genoemd en is veilig in gebruik voor de nachten.