Het krijgen van een kindje

Wanneer u zwanger bent

Er treedt, vanaf het moment dat u hoort dat u zwanger bent een indrukwekkende periode aan. Dat is zeker het geval als het u eerste kindje wordt. In Nederland hoeft u zich in principe geen zorgen te maken als u in verwachting bent. We hebben in Nederland het KNOV. De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Zowel het KNOV als de verloskundige zal ernaar streven u en uw partner de beste zorg en aandacht te geven voor het ongeboren kind. In Nederland kunt u gebruik maken van de meest toegankelijke, doelmatige en kwalitatief beste zorg ter wereld. Daardoor is de start van de moeder en het kind de beste basis voor een goed en gezond leven.

Wanneer u in Amsterdam woont

Wanneer u gaat bevallen in Amsterdam is het belangrijk dat als u weet dat u zwanger bent, contact opneemt met een verloskundigenpraktijk. Er zal een verloskundige met u een afspraak maken. Tijdens de kennismaking worden er vragen gesteld over uw gezondheid en die van uw partner. Ook de gezondheidstoestand van de andere familieleden komen aan bod. Nadat alle vragen zijn gesteld, zal de bloedruk en het gewicht worden gemeten. Ook wordt bekeken hoelang u al zwanger bent. Er wordt uitgelegd wat er allemaal gaat gebeuren tijdens uw zwangerschap, bij de bevalling en daarna.

De echo’s

Er worden regelmatig echo’s gemaakt tijdens uw zwangerschap. Dat doet men natuurlijk niet voor niets. De eerste echo zal rond de zevende week plaatsvinden waarop u de hartslag van uw baby kunt horen. Rond de tiende en twaalfde week wordt, door het nemen van een echo, gekeken wanneer u uitgerekend bent voor uw bevalling. Bij de echo’s die daarna plaatsvinden zijn erop gericht om naar de ontwikkeling van het ongeboren kindje te kijken. Tijdens de echo rond de 35ste week kijkt men of de baby in de goede houding licht voor de bevalling. Wordt er iets ongewoons geconstateerd, dan wordt u doorverwezen naar de specialist. U hoeft bij een bevalling in Nederland zich echt geen zorgen te maken en alleen maar genieten van het wonder dat zich in uw lichaam afspeelt.