Babynaam kiezen: waar op letten?

Een hippe babynaam voor je kind is wat je wil, maar er zijn wel een paar dingen waar je op kan letten. Veel ouders zijn ontzettend blij met de komst van een kindje en kijken hier dan ook logischerwijs erg naar uit. Er moet echter nog een hoop gedaan worden, waaronder het kiezen van een leuke en hippe babynaam. Omdat er zo veel namen zijn, kan dit nog best een lastige klus zijn. Ook per tijdsperiode verschilt het welke hippe babynamen populair zijn.

Originaliteit

Het liefst willen ouders origineel zijn met het kiezen van een babynaam. Ze willen hierbij niet dat hun kindje later met nog 5 naamgenootjes in de klas komt te zitten. Originaliteit is dus iets om na te streven, maar let hierbij wel op dat het niet te gek wordt. Het blijkt namelijk te zijn dat kinderen met een gekke naam net wat minder succesvol zijn dan kinderen met een wat meer doorsnee naam. Dit omdat kinderen met een (te) hippe naam vaak tegen een vooroordeel aanlopen. Dit is iets waar ouders misschien niet stil bij staan, maar wat wel iets is om in overweging te nemen.

Let op initialen

Wat kan helpen bij het bepalen van een naam voor een kindje is kijken naar de combinatie van de voornaam en achternaam die het kindje zal krijgen. Ligt bijvoorbeeld goed in het gehoor of ontstaan er door een bepaalde combinatie geen rare afkortingen? In het geval van dezelfde initialen van een ander familielid is het misschien makkelijker om een andere voornaam te kiezen of een tweede naam toe te voegen. Dit houdt het namelijk overzichtelijk en is in de laatste jaren steeds meer een belangrijke trend aan het worden. Het kiezen van een babynaam is dus niet zomaar iets, maar er dient goed over nagedacht te worden.