Een veilige trampoline is nog steeds heel leuk

Het is algemeen bekend dat lekker buiten spelen goed is voor de ontwikkeling van een kind. Naast de frisse lucht die hij of zij binnen krijgt zorgt het ook nog voor sociale ontwikkelingen. Kinderen leren andere kinderen te benaderen en dit neemt positieve gevolgen met zich mee voor later. Alle technologische producten zijn eigenlijk in populariteit gestegen en kinderen bevinden zich steeds meer binnen. Voor veel ouders is dit geen probleem. ‘Het is lekker veilig’ is iets dat vaak als argument gebruikt wordt.

Trampoline springen: gevaar of risico?

Ouders en verzorgers moeten risico en gevaar van elkaar kunnen onderscheiden. Het gevaar moet weg genomen worden. Neem nu trampoline springen als voorbeeld. Veel mensen vinden trampoline springen gevaarlijk. De reden hiervoor is dat een trampoline ver boven de grond uitsteekt en hierdoor kan een kind naar beneden vallen en zich ernstig bezeren. Door te kiezen voor een trampoline met veiligheidsnet wordt de trampoline minder gevaarlijk. Dit wil niet zeggen dat er geen risico is dat het kind zich bezeren kan. Er wordt vaak ook voor gekozen om de trampoline in te graven. Dit heeft in principe hetzelfde effect als het veiligheidsnet. De één is niet beter dan de ander. Het verschilt gewoon per huis en tuin welke het beste bij je past. Heb je nou een grote tuin waar in gegraven kan worden dan wordt er vaak gekozen voor het ingraven van de trampoline. Als je een tuin hebt met bijvoorbeeld tegels als ondergrond dat is vaak een veiligheidsnet de keus die de voorkeur heeft. Deze oplossingen willen niet zeggen dat je het kind in de gaten moet houden tijdens het springen. Vergeet niet dat je heel hoog kan springen op een trampoline en dat een val van die hoogte (zelfs op de trampoline) vervelende gevolgen met zich mee kan nemen.

Energie kwijtraken op de trampoline

Afgezien van de risico’s die trampoline met zich mee kan nemen is het voor de meeste volwassenen echt nostalgie. Zelfs als je volwassen bent wil je stiekem toch altijd wel even op de trampoline springen. Trampoline springen is dan ook echt dé activiteit voor kinderen. Ze kunnen lekker hun energie kwijt en er diverse spellen op spelen. Salto’s maken, keepen met een bal Of ze nou alleen zijn of met vrienden en vriendinnen, op de trampoline hebben ze altijd lol.