Extra aandacht tijdens de zwangerschap

Veel vrouwen die zwanger zijn, maken zich zorgen over de gezondheid van hun ongeboren kindje. Dat is natuurlijk logisch; het nieuwe kleine leven is volgens ons namelijk ontzettend kwetsbaar. Zo kwetsbaar als wij soms denken is de baby echter niet; de natuur heeft het ontzettend goed geregeld, waardoor het kind in de baarmoeder optimaal kan groeien totdat de zwangerschap voltooid is. Er zijn echter wel enkele dingen waar je op kunt letten tijdens de zwangerschap. Dat geldt voor voeding, maar zeker ook voor hygiëne. In dit artikel geven we enkele tips over de hygiëne tijdens de zwangerschap.

Geef je huid en je haar extra aandacht

Je huid en je haar zijn ontzettend belangrijk en krijgen te maken met vele verschillende invloeden. Tijdens de zwangerschap is dit nog erger omdat de invloeden dan niet alleen van buitenaf komen, maar ook nog eens van binnenuit door de hormonen. Neem daarom wat vaker een douchen, en gebruik andere reinigingsmiddelen dan zeep. Het is ook verstandig om geen huidproducten te gebruiken met chemische toevoegingen. Het is namelijk mogelijk dat deze chemische ingrediënten via je bloed bij je kind terecht komt en dat willen we natuurlijk niet.

Vermijd verven en schoonmaken

Hoe groot de drang ook is; voorkom dat je gaat verven en schoonmaken wanneer je zwanger bent. Schoonmaken is enkel verstandig wanneer je gebruik maakt van natuurlijke schoonmaakmiddelen. De meeste schoonmaakmiddelen hebben echter chemische ingrediënten en het is verstandig om daar als zwangere vrouw bij uit de buurt te blijven. Hetzelfde geld voor de dampen van verf.

Zorg dat u niet besmet raakt

Wanneer je zwanger bent, is het verstandig om uit de buurt te blijven van mensen die ziek zijn. Een virus loop je immers zo op en wanneer je zwanger bent, ben je nog gevoeliger voor allerlei virusjes. Let er dus op dat je fysiek contact met zieke mensen vermijdt. We raden je ook aan om wat eerder naar de dokter te gaan dan gewoonlijk. Je kunt tijdens de zwangerschap namelijk altijd beter het zekere voor het onzekere nemen.