Leuke trainingsvormen voor voetbaltrainingen

De voetbalsport heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Steeds meer kinderen beginnen met voetbal en ouders zijn op zoek naar manieren om hen te helpen betere spelers te worden. Eén manier is door middel van trainingsvormen. In dit blogartikel worden enkele verschillende voetbal trainingsvormen besproken die u met uw kind of speler kunt proberen!

Voetbal training oefeningen voor kinderen

Kinderen spelen graag voetbal. Een manier om ze te helpen is door trainingsoefeningen, dat zijn manieren waarop je je kinderen kunt helpen betere spelers te worden. Hier zijn er een paar ideeën om het leuk te kunnen aanbieden!

  • Leuke voetbal training oefeningen voor kinderen om samen met een vriendje of vriendinnetje te doen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes voetballen helpt om het plezier hoog te houden bij de kinderen.
  • Voetbal dribbel oefeningen die leuk, uitdagend en geweldig zijn voor het voetenwerk van je kind! Zeker als de kinderen iets ouder worden (denk aan een leeftijd van 13/14) is het belangrijk om te kunnen uitdagen met oefeningen. Als het te makkelijk wordt merk je dat de motivatie helaas minder wordt.
  • Leren voetballen met bewegingen is belangrijk, voetbal is natuurlijk niet recht toe recht aan. Dus hier een paar oefeningen: Het gebruik van snelle voeten, het gebruik van de kegeloefening, het oefenen van zijn voet passen, het goed leren opvangen van ballen en zo zijn er nog veel meer oefeningen.

Er zijn talloze andere soorten trainingsvormen die je zou kunnen uitproberen als deze niet werken! Er is zelfs een vorm die “voetbaltennis” heet, waarbij spelers tegen doelen schoppen zoals in Futsal (zaalvoetbal).

Materialen die je nodig kunt hebben tijdens oefeningen

Voor bijna alle oefeningen die je gaat doen tijdens een voetbaltraining, heb je wel voetballen nodig. Maar met voetballen alleen kom je er niet. Zo zul je waarschijnlijk ook andere materialen nodig hebben zoals:

  • Hesjes
  • Kegels/pionnen
  • Speedladder
  • Goaltjes

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer materialen die je nodig kunt hebben. Maar dit zijn wel een paar van de essentials.

Stel, je bent een rondo aan het doen. Dan heb je pionnen voor voetbal nodig om het gebied voor de rondo te markeren. De spelers moeten tijdens de rondo binnen de pionnen blijven, kom jij, of de bal, erbuiten dan kom je in het midden van de rondo te staan. In het midden van de rondo wil je niet komen te staan, want dan wordt je helemaal duizelig getikt door de spelers aan de buitenkant die de bal steeds laten rondgaan.